728 x 90

Докладът, който е бил “задържан” от Инспектората по образованието на Женералитат в деня след 1О и с който прокуратурата е осъдила девет учители за предполагаемо подбуждане към омраза, е поискан от учител от гимназията El Palau de Sant Andreu de la Barca.

Според информация на Europa Press, Josep Lluis del Alcázar, представител на синдиката CGT, кметът на Sant Andreu, Enric Llorca, трябва да зададе въпрос на министър Igo Méndez de Vigo, който сега има отговорности в областта на образованието в резултат на заявлението 155, “защо загърбва доклада на инспекцията”.

Професорът по природни науки е казал на профсъюза, че докладът на Инспекцията “не вижда лоши индикации” в поведението на учителите и е настоял той да бъде оповестен публично, за да се даде увереност на учителите и учениците.

Професорът подкрепи усилията на учителите от Ел Палау, оплака се от “инструментализирането” на проблема и порица чувството за безпомощност на педагозите, което според него е очевидно от месеци.

Той изрази съжаление, че Генералитетът не им е позволил да изложат различна от “поднесената” история, и порица семействата, които се оплакват, че не са говорили с института или не са подали жалба в Инспектората.

Неоснователни твърдения

Според същата учителка училищният съвет на института – включващ и членове на общинския съвет – единодушно отхвърлил “необоснованите” твърдения през ноември и посочил, че никога не е имало идеологически конфликт.

Дел Алкасар припомни, че правомощията в областта на общинското образование са в ръцете на съветник от Cs, затова призова Алберт Ривера, председател на Cs, да се срещне със съветника, преди да говори по “недопустим” начин.

Той допълни, че деветимата учители съобщават, че съставляват 10% от персонала на Ел Палау, който наброява сто души, като един от тях вече преподава в друго заведение.

Той заяви, че след като жалбата на прокуратурата е била оповестена публично, броят на хората, изразяващи подкрепа за инструкторите и института, се е увеличил. Той е убеден, че преподавателите ще дадат “всичко от себе си” до края на учебната година. обстоятелството

Провежда се демонстрация в подкрепа на учителите.

Днес по обяд пред град Сант Андреу де ла Барка е организирана демонстрация от група в подкрепа на учителите от гимназия “Ел Палау”, номер 9 в Палау, за да се покаже сила и солидарност за учителите, обвинени в престъпления от омраза.

Графити, насочени срещу учителите.

Този понеделник графити върху фасадата на института в Палау наричаха учителите “нацисти”, “плъхове” и “сепаратисти”. Фактите се появиха след неотдавнашната полемика, предизвикана от президента на Cs, Алберт Ривера. Те използваха публикуването на статия във вестник El Mundo. Имената и снимките на деветимата разследвани учители бяха оповестени, за да бъдат отправени обвинения към испанския президент Мариано Рахой.