728 x 90

Какъв е най-добрият начин да платите за обучение в колеж?

Какъв е най-добрият начин да платите за обучение в колеж?

Цените на висшето образование са се увеличили три пъти през последните четири десетилетия. Разходите не само надминават разходите за живот, но също така надминават средните семейни доходи и цените на медицинските грижи. Студентският дълг в Съединените щати сега надхвърля 1,7 трилиона долара, надминавайки всички дългове по кредитни карти взети заедно. 1 По-голямото предизвикателство е как

Цените на висшето образование са се увеличили три пъти през последните четири десетилетия. Разходите не само надминават разходите за живот, но също така надминават средните семейни доходи и цените на медицинските грижи. Студентският дълг в Съединените щати сега надхвърля 1,7 трилиона долара, надминавайки всички дългове по кредитни карти взети заедно. 1

По-голямото предизвикателство е как да се плаща за висше образование, тъй като разходите продължават да растат. Много хора разчитат до голяма степен на заеми за колеж и семейна подкрепа, за да се справят. Освен това някои хора започват да спестяват години предварително, за да се справят с множеството такси за колеж.

Тази статия ще обхване всичко, което трябва да знаете за плащането на колеж, от избора на подходящото училище до отговарянето на изискванията за финансова помощ.

Средни разходи за колеж

Според институционалния съвет средното обучение в бакалавърска степен и таксите за четиригодишен държавен колеж са се увеличили с 1,1% спрямо предходната година до 10 560 долара за учебната 2020-2021 година.

3 Те се увеличиха с 2,1 процента до $37 650 в частен четиригодишен колеж с нестопанска цел. Студентите в окръга са плащали средно 3770 долара за две години в колеж, което е увеличение от 1,9 процента.

Какво е текущото състояние на държавната подкрепа за общественото висше образование?

Повечето колежи и университети не разчитат само на държавни пари за приходи, а размерът, на който институциите разчитат на държавна подкрепа като източник на приходи, варира значително. Докато държавното финансиране представлява около 41% от общия доход в държавните университети, то представлява само 12% и 2% съответно за частните институции с нестопанска цел и с нестопанска цел. Публичните институции, например, получават една пета от приходите си от обучение и такси, но частните благотворителни организации и организациите с печалба получават съответно 31 и 94 процента.

Robert Teran
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos