728 x 90

Всички основни квалификации за висше образование са описани в Рамката за квалификации за висше образование (FHEQ). Квалификациите за висше образование са свързани предимно с нивата на FHEQ от 4 до 8. Следните са най-важните квалификации:

Квалификации за следдипломно обучение
Бакалавърските степени са първата степен на образование.
Висшите национални сертификати (HNC) и висшите национални дипломи (HND) са два вида висши национални сертификати (HND)
Основни степени, сертификати и други академични отличия от университет или институт за висше образование (но не почетни степени или висши докторски степени)
Какво означават различните нива на квалификация?

Избор на университетско образование

Вашият избор на работа може да има значителна роля при определянето дали да продължите образованието си или не и какъв курс да следвате. Някои професии, като медицина, стоматология, дипломиран инженеринг и архитектура, се нуждаят от диплома за колеж.

Други професии, като право или логопедия, се нуждаят от следдипломно сертифициране в допълнение към бакалавърска степен, преди да можете да практикувате.

Може просто да пожелаете да изучавате предмет, който ви очарова, или да разширите знанията си в определена област. Ученето за сертификат за висше образование, от друга страна, може да ви помогне да развиете таланти и качества, които компаниите ценят, като например способности за решаване на проблеми и комуникация. Преди да вземете решение за курс за обучение, добре е да имате предвид професионален маршрут.

Трудов и житейски опит

Възможно е да не се нуждаете от академични документи, за да получите висше образование. Някои колежи са готови да приемат житейски и професионален опит вместо официални документи.

Ако кандидатствате за курс за достъп, основен курс или основна година, вашият трудов опит може да се вземе предвид.

Възможности за висше образование
Връщане в класната стая

Избор или смяна на професия

Степента с висше образование може да доведе до подобрен потенциал за печалба, по-голям набор от възможности и по-пълноценна професия. Така че, каквито и да са обстоятелствата ви, това може да е най-добрият вариант за вас.

Разгледайте възможностите си за кариера.

Изборът на подходящата работа за вас е възможност да помислите кой сте, какъв тип живот искате да живеете и как бихте могли да постигнете целите си в реалния свят.

Преди да направите избор на работа, добра идея е да направите малко проучване по следните теми, за да ви помогне да вземете решение за бъдещата си кариера:

критерии за вход и таланти

избор за бъдещето с вашите предмети/квалификации
работни места, които фирмите срещат трудности при попълването, въпреки обявите за работа (местни или в чужбина)
Къде са работните места сега и къде вероятно ще бъдат те в бъдеще?
След завършване живот и работа
Как може да ви помогне Кариерната служба?
Избор на курс, който може да ви помогне да постигнете професионалните си цели
Изборът на възможно най-добрата степен за вас е решаващо и често трудно професионално решение. Конкуренцията за най-популярните курсове, а след това и за работа след дипломиране, може да бъде ожесточена.

Има десетки хиляди налични курсове в Обединеното кралство и въпреки че два курса може да имат едно и също име, те могат да се преподават по различен начин и да обхващат различни предмети в зависимост от университета.

Професионалните организации сертифицират курсовете.

Свързаните курсове са одобрени или акредитирани от някои професии. Ако искате да работите в конкретна област, уверете се, че курсът, който провеждате, е одобрен от съответната агенция. Тази информация трябва да бъде достъпна от всяка институция.

Намерете курс в университет или колеж, който ви интересува.
Разходи за висше образование

Разходите за висше образование варират в зависимост от това къде учите и колко дълго продължава всяка програма. Северна Ирландия има ограничение от £4,030 на таксата всяка академична година, докато останалата част от Обединеното кралство има ограничение от £9,250.

Студентите могат да кандидатстват за различни финансови помощи, включително стипендии и стипендии, за да подпомогнат плащането на разходите за обучение и да ги подкрепят по време на обучението им.