728 x 90

Бакалавърска степен, която може да бъде бакалавър по изкуства (BA) или бакалавър по наука (BSc) в зависимост от вида на вашата степен, е първоначалното ниво на обучение в университета. Тази информация ще бъде достъпна на уебсайта на вашия университет.

Ако преследвате първата си степен в университета, вие също сте известен като студент (или студент).

Завършвам

Ако преди това сте завършили университет и сте получили дипломата си, вие сте завършил. По време на церемонията по дипломирането повечето студенти преминават от завършили (тези, които са завършили обучението си, но все още не са завършили) към завършили.

Завършилите често преместват пискюла на шапката си отдясно наляво, за да покажат, че са завършили. GIPHY е източникът на тази информация.

Следдипломно/следдипломно

Студенти, които вече имат бакалавърска степен, имат право на награда за следдипломна квалификация. Известно е още като „магистърска степен“ или „следдипломна квалификация“.

Следдипломните курсове позволяват на студентите да разширят това, което са научили в бакалавърското си обучение чрез по-напреднало обучение. Обикновено вашето следдипломно обучение ще бъде свързано, но различно от вашето бакалавърско обучение, независимо дали е фокусирано върху различен аспект от сравнима област или е насочено към конкретна професия, като например преподаване.

Ако сте записани в следдипломна програма, ще бъдете наричани следдипломни или следдипломни студенти, точно както бихте били, ако сте били записани в бакалавърска програма.

майстори

Както вече казах. Магистърската програма е идентична с следдипломната програма. Някои университети използват заглавието “магистър”, докато други предпочитат думата “следдипломна квалификация”.

Докторска степен (Ph.D.)

PhD означава доктор по философия, което е най-високото – и най-напредналото – ниво на академично обучение. Отнема поне четири години за завършване и изисква обширно независимо оригинално проучване в сътрудничество с ръководител.
Докторантите са следдипломно обучение, което се провежда след вашата бакалавърска степен, но те не са същите като магистърските степени.

Студент от друга държава

Ако учите в чужда държава, вие сте международен студент.

Учили ли сте в друга държава? Вие сте международен студент, така че поздравления! Shutterstock е източникът на това изображение.

Ученик на определена възраст

Конкретната дефиниция за зрял студент варира в зависимост от университета, но най-общо казано, вие се считате за зрял студент, ако сте на 21 или повече години, когато започвате бакалавърската си програма. При определени обстоятелства може да не сте толкова “зрели”, колкото смятате!

Предмет/курс/програма/специалност

Една тема е специфична област на обучение. В повечето страни първо трябва да определите коя област искате да изучавате, преди да се запишете в университет. Това може да е много конкретен предмет, като криминалистиката, или нещо по-общо, като литература.

Вашият курс или програма може също да се наричат ​​​​ваш предмет. В Съединените щати избирате курса си, докато отивате, а не преди да започнете да учите. Това се нарича “основен избор”.

модул

Раздел от вашия курс, който се фокусира върху определена област от темата. Ако сте учили история, например, можеше да имате модул за Древна Гърция. Студентите обикновено изучават шест до осем модула всяка година, но това варира в зависимост от предмета и университета.